Sävelmatka

Palvelut

Peter Hess® -äänimaljarentoutus (äänimaljahieronta)

Äänimaljarentoutuksella on paljon hyvää tekeviä vaikutuksia. Rentoutuksen aikana mm. stressitasot laskevat, lihakset ja hermosto rentoutuvat, energia- ja virkeystasot lisääntyvät, verenpaine laskee ja unenlaatu paranee. Peter Hessin edelleen kehittämä rentoutusmetodi perustuu käytännön kokemuksiin ja tarpeisiin.

PH® äänimaljahieronta on pehmeä ja miellyttävä keino oman terveyden tukemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Se sopii hyvin, mikäli koet esim. stressiä, uupumusta, jännitteisyyttä tai unettomuutta. Se sopii myös rauhoittamaan ylivireystilassa olevaa kehoa. Äänimaljarentoutus on perinteistä hierontaa pehmeämpi ja hellävaraisempi. Voit tulla rentoutukseen, mikäli kaipaat vain omaa aikaa, hyvää oloa ja rauhoittumista. Rentoutus on aina yksilöllistä ja jokainen meistä kokee äänet ja värähtelyt kehossaan omalla tavallaan. Otan jokaisen asiakkaan sen hetkisen tilanteen ja toiveet huomioon äänirentoutuksen toteutuksessa.

On hyvä huomioida, että äänimaljarentoutusta ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ei myöskään henkilöille, joilla on sydämentahdistin, akuutti tulehdustila tai syöpähoidot kesken.

Äänimaljarentoutus, kuinka etenee?

Ennen rentoutusta käyn asiakkaan kanssa pienen alkukeskustelun, jossa käymme jokaisen sen hetkistä tilannetta ja toiveita läpi, sekä mahdollisia kehon haasteita. Tällä tavoin pystyn tarjoamaan jokaiselle juuri sopivan äänimaljahieronnan. Kerron myös rentoutuksen kulusta ja esittelen käyttämäni instrumentit.

Rentoutuksen aikana asiakas lepää mukavassa asennossa hoitopöydällä omissa vaatteissa lämpimän peitteen alla. Asettelen maljoja keholle ja viereen ja soitan niitä pehmeästi huopapäällysteisellä malletilla, jolloin syntyy värähtelyjä. Maljojen värähtely leviää kehossa ja yhdessä pehmeiden äänien kanssa ne auttavat rentoutumaan ja päästämään irti. Rentoutuksen lopuksi voimme keskustella vielä asiakkaan kanssa rentoutuksessa heränneistä tuntemuksista ja ajatuksista. Koko kehon äänimaljarentoutus kestää 60 min (rentoutuksen osuus 45 min.) ja selkä- tai vatsapuolen rentoutus 40 min (rentoutuksen osuus 25 min.)

Sointukylpy (sointurentoutus)

Sointukylpy on ryhmälle tehtävää äänirentoutusta, ja siinä maljoja ja gongia soitetaan kehon ulkopuolella. Osallistujat vastaanottavat instrumenttien ääniä ja värähtelyjä lattialla alustan päällä lämpimän peitteen alla lepäillen tai istuen. Sointukylvyssä on mahdollista nauttia rauhasta ja antaa äänten ja värähtelyjen helliä kehoa ja mieltä. Myös tässä rentoutuksessa on mahdollista saavuttaa syvä rentoutumisen tila. Sointukylpyjä teen myös tarinallisina, jolloin sointurentoutukseen yhdistyy kerrottu mielikuvamatka.

Peter Hess® äänirentoutusmetodista

Saksalaisen Peter Hessin vuonna 1984 kehittämä metodi on vibroakustinen syvärentoutusmenetelmä. Menetelmässä korostuvat vastuullisuus, asiakkaan kokonaisvaltainen huomioiminen ja arvostaminen sekä ratkaisu -ja voimavarakeskeisyys. Metodi eroaa muista äänimenetelmistä ”vähemmän on enemmän” -periaatteella. Rauhallisella askel askeleelta etenemisellä voidaan saavuttaa parhain positiivinen vaikutus. Rentoutuskertojen myötä syvä rentoutumisen tila usein voimistuu. PH® äänirentoutusmetodi on erinomainen menetelmä rentoutumiseen, hyvinvointiin ja terveyden ylläpitämiseen. Menetelmä ei edusta mitään uskonnolista tai filosofista ajatusta, vaan se on puhtaasti terveyden ja hyvän olon tukemiseen ja ylläpitämiseen.

Rentoutuksiin käytettävät äänimaljat:

Rentoutuksiin käytetetään korkealuokkaisia ylä-äänten tuottamiseen käsintehtyjä PH®- terapiamaljoja. Äänimaljojen miellyttävät harmoniset äänet ja niiden värähtelyjen taajuus helpottavat irtipäästämistä ja vievät nopeasti syvän rentoutumisen tilaan. Maljoja on kehitelty vuosien ajan sellaisiksi, jotta niiden äänten ja värähtelyjen ominaisuudet on saatu halutunlaisiksi.

Voit lukea lisää äänimaljoista ja Peter Hess® äänirentoutusmetodista täältä.

© 2021 All Rights Reserved.